Newsletter

5 veza učenja i uha

U prošlosti TOMATIS® terapija isključivo je bila vezana uz TOMATIS® centre ali je danas tehnologija napredovala i postala je mobilnom. Stoga TOMATIS® terapiju možete raditi u svom domu a time je slušna stimulacija mnogo pristupačnija svima. Danas živimo brzo i dnevni raspored nam ne dopušta da svakodnevno putujemo i nalazimo vrijeme za dolaske i odlaske u TOMATIS® centre. Program slušanja uvijek je prilagođen osobnim potrebama Vašeg djeteta ili Vama.


1. Za učenje u školi potreban je dobar jezični razvoj. Za dobar jezični razvoj moramo biti u stanju razlikovati i reproducirati zvukove.
2. U školi moramo imati dobru koncentraciju kako bi mogli učiti. Za dobru koncentraciju moramo biti sposobni prigušiti neželjene zvukove i usredotočiti se na učitelja.
3. Trebamo također primjereno ponašanje kako bismo u školi učili. Za dobro ponašanje moramo se osjećati ugodno i imati dovoljno energije da zadržimo pozornost. Naše uši su svojevrsni dinamo za mozak.
4. Da bismo uspješno učili u školi, moramo biti u stanju uspostaviti društvene kontakte. Da bi se ostvarili dobri društveni kontakti, želja za komunikacijom mora biti prisutna. Uho je naš ulaz u vanjski svijet.
5. Da bismo učili u školi moramo imati uredne motoričke sposobnosti. Za fine motoričke sposobnosti, organ za ravnotežu i središnji živčani sustav moraju pravilno obraditi informacije i time kontrolirati mišićno-koštani sustav.