Newsletter

Antibiotici ili homeopatija?

Kada se razbolimo uobičajno je otići liječniku. Ako se razboli vaše dijete, onda je posjet liječniku obvezan. Često kliničke slike upale grla, uha, itd. za sobom nose propisivanje antibiotika. Pogotovo ako ćete se žaliti na visoku temperaturu vašeg djeteta. 
Zašto školska medicina smatra opasnom visoku temperaturu? Visoka temperatura je normalan, zdrav mehanizam organizma toliko važan i neophodan da potakne imunitet i obrani se od virusa ili bakterije.
Načini liječenja u školskoj medicini koji uključuju paracetamol ili primjenu antibiotika, ubit će infekciju i to je najuspješniji ishod kojem se možemo nadati. Imunološki sustav je zapravo propustio priliku da nauči kako se boriti protiv bolesti i tako postaje trom i lijen, ostavljajući organizam ranjivim. Drugi je problem što se antibiotici oslobađaju svih naših bakterija i ne mogu razlikovati loše od dobrih bakterija, bez kojih ne možemo preživjeti. Antibiotici će također oslabiti vaše cjelokupno zdravlje koje će na kraju pogoršati kroničnu bolest na koju ste osjetljivi, bilo da je to nešto poput ekcema ili astme, ili nešto drugačije poput dijabetesa ili sindroma kroničnog umora.

Mnogi od vas će mi reći da su antibiotici spasili živote, znam to - ali ne biste li ih htjeli izbjeći kad god je to moguće? Postoji li sigurnija alternativa?

Odgovor je DA!

Homeopatija ima sposobnost poticanja tijela na borbu protiv infekcije - no ljepota homeopatije je da jača vaš ukupni imunološki sustav i i tako prevenira kronične bolesti.

Već dugi niz godina, Tina dolazi na homeopatske konzultacije. Uvijek kada se nešto zdravstveno poremeti ali s obzirom na njeno sve bolje stanje ti su dolasci sve rijeđi i rijeđi. Njene kronične tegobe, kronični umor, preosjetljivost na hranu koje su je mučile na početku korištenja homeopatije su nestale. Jedino što još Tinu zasmeta su neke akutne tegobe koje je s vremena na vrijeme pojave, obično u zimsko doba kada je puno gripe, prehlada i slično.
Tina je došla s jakom upalom grla, liječnik je potvrdio da se vjerojatno radi o bakterijskoj upali, naslage na tonzilama su bile vidljive i osjećalo se zaudaranje u ustima. Temperature joj se penjala i do 39,3. Osjećala se fizički jako slabom i  osjetljivom a hladnoća i vjetar su ju jako smetali, imala je debeli džemper i šal oko vrata.
Tri doze Hepar sulfuricuma C200 dnevno u 3 dana je Tinu potpuno izliječilo.

Pacijenti s akutnim ili hitnim stanjima ili bolestima trebaju brzu evaluaciju i odgovarajuće homeopatske lijekove. U mnogim akutnim i hitnim slučajevima homeopatija pomaže bez potrebe za drugim lijekovima. Definicija pravilnog homeopatskog liječenja je brzo, trajno i nježno iscjeljenje.

* Ako je vaš imunološki sustav ugrožen i imate česte upale, nazovite me za termin za konzultaciju
*Ako ste koristili antibiotike, uvijek uzimajte probiotike kako biste što prije nadoknadili dobre bakterije.