Newsletter

Iznad želja

Predstavljanje knjige za mene je događaj sličan rođenju djeteta. Sve tajne stvaranja, inspiracije, unutrašnja pitanja i putovanja duše utjelove se u knjizi a ponekad putovanja budu stvarna a ne odsanjana kao što je u Igorovom slučaju. Njegovo putovanje duše odvelo ga je k Dalai Lami u Indiju a rezultat je knjiga ispisana srcem i željom da se pomogne drugima i vrati dobrim.

Knjiga "Iznad želja" Igora Mošiča koja govori o dinamici uma i o anti-stres mentalnom treningu privukla je sama po sebi moju pažnju a ono što me je dodatno zaintrigiralo je bilo najavljeno gostovanje akademkinje, profesorice i doktorice znanosti, Vide Demarin koja je inspirirala autora na pisanje knjige a kao prava dobra vila podarila joj i poklon u vidu predgovora.

Kako sam stigla prva u kupolu Gradske knjižnice na Starčevićevom trgu  gdje su me dočekali domaćini Igor Mošič i Vida Demarin, stvorila se odlična prilka za komunikaciju pa smo gospođa Demarin i ja u neobaveznom razgovoru vrlo brzo pronašle zajedničku temu: utjecaj glazbe na mozak i Mozart efekt. Pravo je otkriće za mene bilo da je profesorica Demarin, ugledna svjetska neuroznanstvenica držala predavanja o toj temi i odlično poznaje sve pa i zadnje studije napravljene o Mozart efektu. Vjerujem da smo o tome mogle još satima pričati i nadam da ćemo nastaviti nekom drugom prilikom.

Igor Mošič, ne izgleda kao tipični duhovni tragalac, svojim poslovnim izgledom u tamnom besprijekornom odijelu daje dojam uspješnog menadžera pa ipak ako otvorite srce, odvest će Vas "tamo gdje samo razmišljanjem ne možete doći".