Newsletter

Kako si pomoći kod upale zglobova ili bolnih zglobova?

Teško mi je opisati jednom rječju svoj poziv. Najteže mi je kad me to djeca pitaju zato što im taj podatak treba za školu ili kad popunjavam neki obrazac. To su oni trenuci kada ne znam što napisati, odnosno pitam se hoće li stati u rubriku sve moje aktivnosti?!

Pišem kolumnu u Život i stil rubrici na portalu rtl.hr a u posljednjem sam svom članku napisala čime se bavim pa će sve biti jasnije u vezi s  pitanjem na početku.

Obraćaju mi se ljudi s različitim problemima pa želim izdvojiti jedan koji možda muči i vas a radi se artritisu ili bolnim, upaljenim zglobovima. 

Nedostatak nekih minerala odnosno tkivnih soli (Schuesslerovih soli) može se manifestirati kao bolni zglobovi. Uzimanje tkivnih soli može brzo pomoći pri nedostatku i poremećaju mineralne ravnoteže. Tkivo koje je reagira bolom ili upalom uključuje tetive, ligamente, mišiće, hrskavicu, zglobove i kosti. 

1. faza:

  • FERRUM PHOSPHORICUM je i kod drugih upalnih stanja, prva tkivna sol koju treba uzimati, u češćim dozama, ponekad svakih pola sata ili čak svakih 15 min, pogotovo ako se uz bolove javlja febrilitet. Također se mogu raditi i oblozi od te tkivne soli. 

2. faza:

  • Ako stanje bolnih zglobova traje već neko vrijeme, odnosno u subakutnom ste stanju, onda preporučujem KALI MURIATICUM (KALI CHLORATUM) koji će nastaviti proces FERRUM PHOSPHORICUMA naročito kod problema akutnog artritisa, bursitisa i slično. Pogledajte svoj jezik - trebao bi biti obložen bijelim a bol se pogoršava pokretom. 

3. faza:

  • Kronično stanje artritisa zove u pomoć tkivnu sol KALI SULPHURICUM koja će pomoći izbaciti sve toksine nagomilane na mjestu boli jer ih tijelo nije moglo samo izbaciti u tijeku prve dvije faze upale. KALI MURIATICUM I KALI SULPHURICUM će zajedno eliminirati iz tijela sve preostale toksine u tijelu. Indikacija za tu sol je premještanje boli s jednog zgloba na drugi. 

NATRIUM MURIATICUM je tkivna sol indicirana kada postoje oteknuća zglobova, kada zglobovi pucketaju pri savijanju ekstremiteta, pri kroničnom artritisu. U akutnoj fazi ju treba također izmijenjivati s FERRUM PHOSPHORICUMOM. Posebno je djelotvorna kod natečenih koljena.