Newsletter

Ostvarite svoj puni potencijal!

Možemo unaprijediti svoj mozak specifičnom i ponavljanom stimulacijom zvukom koja djeluje na neuroplastičnost. Kao i u izgradnji tjelesne snage i izdržljivosti uz fizičke vježbe, u bilo kojoj dobi možemo izgraditi neurološke putove i sinaptičku aktivnost. Poboljšanjem funkcije mozga možemo postići svoje ciljeve i ostvariti svoj puni potencijal.

Danas je prava umjetnost pronaći ono što najbolje odgovara Vama ili Vašem djetetu jer je toliko različitih metoda dostupno.

Zašto biste odabrali upravo Tomatis® metodu? Kako se ova metoda razlikuje od svih drugih?

Ponašanje, govor, učenje ili usredotočenost se ne potiču izvana već se cijeli živčani sustav osobe stimulira zvukom kroz zračnu I koštanu vodljivost. Program je prilagođen i individualan.

Svaka je osoba drugačija, drugačije reagira i ima različite ciljeve. Na temelju testa slušanja ispitujemo audio-psiho-fonologiju: vezu između slušanja, psihe i govora. Komunikacija se bazira na ovome. Na temelju opsežne evaluacije napravit ćemo individualni program. Program neće zauvijek trajati: najmanje je tri ciklusa od po dva tjedna slušanja svaki dan. Prosječno trajanje s pauzama je pola godine. U složenim slučajevima može potrajati mnogo dulje, ali uvijek s kratkim, jasnim razdobljima.

Ljudi se često vraćaju nakon 6 mjeseci jer žele napraviti korak dalje i podržati daljnju neuroplastičnost svog mozga.

Radi se o ”home based” programu i birate sami u koje doba dana vam najviše odgovara slušanje Tomatis®  metode što vam štedi vrijeme i omogućava veću fleksibilnost.