Newsletter

Sting i Tomatis® metoda

Sting, bivši član grupe Police, danas je svjetski poznat solo izvođač. Prati ga isti gubitak kao Beethovena i Carusa, a Sting je redovito posjećivao Tomatisa u Parizu kako bi poboljšao nedostatke i gubitak sluha, uzrokovanim velikom razinom buke na pozornici i na njegovim snimanjima, što nije neuobičajeno u svijetu glazbenika. "Prije susreta s Tomatisom", rekao je Sting, "posjetio sam mnoge američke stručnjake koji su mi rekli da nisam sretnik, no zaradio sam bogatstvo i imao veliki uspjeh u svojoj karijeri pa bih trebao prihvatiti način na koje su se stvari dogodile." Srećom, Sting nije ''čuo'' njihov savjet!

Što imaju zajedničko Caruso i Sting?
Obojica su patili od problema s glasom, problema sa sluhom i imali poteškoća u obradi  misli. Svi su na kraju pronašli rješenje svojih problema kod dr. Tomatisa, francuskog otorinolaringologa, koji je osmislio program slušanja kako bi prevladao poteškoće u govoru, pjevanju, pamćenju i pozornosti.

Tomatisov prvi princip koji kaže: "Glas može reproducirati samo ono što uho čuje"  izuzetno  je važan za pjevače, glazbenike i glumce. Kako mogu reproducirati zvukove i izraziti se ako njihova sposobnost obrade informacija nije 100% točna?

Kako bi pomogao ljudima da prevladaju teškoće i da dođu do svojih pravih mogućnosti, Tomatis je dizajnirao uređaj za slušanje  poznat i kao "elektroničko uho".

To je izvrstan alat za povećanje i fino podešavanje percepcije zvukova i time poboljšanje vokalne izvedbe. Naš je glas naš najbolji prijatelj.

Kome je namijenjena Tomatis® metoda:

  • Komunikacijskim stručnjacima: odvjetnicima, prodavačima, političarima ili poslovnim ljudima koji se moraju javno izražavati. Vježbe s elektroničkim uhom vrlo su učinkovite u poboljšanju dikcije i elokvencije i time poboljšavaju samopouzdanje.
  • Glumcima, pjevačima i glazbenicima, profesionalnim i amaterskim, koji žele iskoristiti svoje vještine učenja kako koristiti svoj glas i poboljšati svoju fluentnost i ritam.