Newsletter

Ulazite u menopauzu?

Ulazak u menopauzu je normalno i zdravo stanje žene. Međutim ta tranzicija nam uopće ne mora padati lako jer možemo patiti od simptoma perimenopauze koji nam otežavaju život i čine nas tužnima i iscrpljenima. Moj je savjet ne uzimati hormonalnu terapiju već probati prirodnim načinima a jedan od njih su i Schuesslerove tkivne soli.

Minerali su važni za tjelesne funkcije jer sudjeluju u staničnom metabolizmu. Dolaze iz hrane koju jedemo, a budući da danas hrana više nije bogata mineralima postali smo deficijentni u mineralima.

Tkivne soli nisu homeopatija, ali imaju nešto zajedničko s njom. U izradi tkivnih soli koristi se vrlo mala količina djelatne tvari koja se potencira isto kao homemopatija. Kada se djelatna tvar potencira iznad 12C, u njoj nema više čestica djelatne tvari. Kod Schuesslerovih soli još uvijek postoje molekule djelatne tvari, pa stoga djeluje na materijalnoj i energetskoj razini.
Glavni minerali su natrij, kalij, kalcij, fosfor, magnezij,  sumpor i klor.

Ako patite od sljedećih simptoma, razmislite o tkivnim solima:

– umor, iscrpljenost, nesanica: Kalium Phosphoricum
– navale vrućine: Ferrum Phosphoricum svakih 15 do 30 minuta dok se situacija ne normalizira.
– ne možete nikako zaspati i srce vam jako lupa:  Magnesium Phosphoricum izmijenjujte s Kalium Phosphoricumom.
– iznenadna preznojavanja: Siliceu izmijenjujte s Ferrum Phosphoricumom.

Gornja indikacija je za akutna stanja. Obično preporučujem 3-4 tablete dva puta dnevno  2-3 mjeseca, nakon čega treba napraviti evaluaciju.