Newsletter

Uravnotežite svoj organizam tkivnim solima (Korijeni autoimunih bolesti, 3. dio)

U prošlosti smo lako mogli nadoknaditi izgubljene minerale kroz našu normalnu svakodnevnu prehranu, ali u suvremenom životu 'prazna' hrana dobivena iz osiromašenog tla dovodi do konstantne mineralne deficijencije u ljudskom tijelu. Tla u Europi su potpuno iscrpljena od minerala, te se smatra da je to jedan od razloga zašto postoji toliko mnogo bolesti imunološkog sustava. Treba imati na umu također da lijekovi, SVI lijekovi, na recept ili oni bez recepta uklanjaju nutrijente iz stanica. To znači da uzrokuju negativnu akciju ili deficijenciju u sustavu. Stoga neke stanice nemaju ispravnu distribuciju tkivnih soli kroz prehranu jer tijelo pretjerano kompenzira stres koje lijekovi uzrokuju. Vrlo efikasan način kako osnažiti svoj organizam i povratiti mu ravnotežu je uporabom Schuesslerovih ili tkivnih soli. Schuessler je bio liječnik i homeopat i živio je u Njemačkoj u 19. stoljeću. Prema Schuesslerovoj teoriji bilo koji poremećaj u kretanju molekule tkivnih soli u živom tkivu uzrokovan deficijencijom - predstavlja bolest.

Biokemijske, tkivne ili Schuesslerove soli su aktivatori metabolizma, imunosustava i jačanja cirkulacije u tijelu i vezivnim tkivima. One čiste, otkiseljuju organizam, mineraliziraju i balansiraju životnu energiju. Tijelo uz njihovu pomoć efikasno rastvara otpadne tvari, kiseline i otrove kroz crijeva, bubrege, pluća i kožu.

Zakiseljenost organizma može dovesti do mineralnih deficijencija što slabi hormonalni i krvožilni sustav. Unos minerala hranom ne rezultira nužno adekvatnom opskrbom stanica, jer ne stižu svi minerali do stanica.

Stres kao i toksini iz okoliša onemogućavaju prijenos minerala do staničnih membrana. Ovdje Schuesslerove soli stupaju na scenu i aktiviraju izbacivanje toksina i kiselina i potiču i aktiviraju moć organizma na samoiscjeljenje.

Te su soli prirodni sastojci ljudskog organizma i razrijeđeni do točke (u 6x homeopatskoj potenciji što znači razrijeđenje 1:1.000.000), koje i sam organizam razrijeđuje iz hrane prije nego ih apsorbira.

O njima možete više pročitati i u mom tekstu na portalu Naturale, http://www.naturala.hr/sto-su-tkivne-soli-i-zasto-ih-homeopati-koriste/3828/

a ako želite znati više o 12 Schuesslerovih soli, njihovo doziranje te indikacije za uporabu soli, predbilježite se za WEBINAR (po cijeni od 100 kuna a trajanje je 1,5 sat).