Newsletter

Žlica puna soli

Osjećaj kada ljubav prestane, nestane ili nas napusti, nije nam nikome stran. Niti bol koja nastaje kao posljedica tog gubitka.

Ispričat ću vam kratku crticu o homeopatu koji nije naučio Materiu Medicu pa je svima propisivao Natrum Muriaticum (Nat-mur ili obična sol kojoj je najveći izvor more) jer nije znao razlikovati međusobno slike simptoma i lijekova:
Bio je jako uspješan 🤪!!! Kako to? Svi smo doživjeli emocionalne gubitke (smrt i napuštanje), razočarenja i duša nam je puna ožiljaka iz djetinjstva ili veza koje su propadale jedna za drugom što stvara dugotrajnu, neriješenu tugu. Zato je njegovo propisivanje Nat-murom bilo toliko uspješno.
Također neriješeni konflikti s majkom su također jedan od okidača tog homeopatskog lijeka. Mislite li da je naša potreba za morem samo zbog turizma? Otići na more je naša potreba jer je to način da se uravnotežimo. More je naša majka i izvor sveukupnog života na Zemlji. Isto tako je sol glavni mineral naših tjelesnih tekućina. Izlučujemo sol kroz urin, znoj i suze.
Evolucija metabolizma soli povezana je s razvojem sposobnosti za emociju. Kad dopustimo emocijama da teku, u tuzi ili radosti, suze izviru na oči. Ako smo odbačeni ili napušteni, prepušteni vlastitoj sudbini, nedostojni ljubavi, živjet ćemo u doživotnom osjećaju ogorčenosti i tuge.
Uloga majke je ključna u zdravom razvoju djeteta. Postoji duboka i često neispunjena potreba za sigurnošću, toplinom i majčinskom ljubavi ako ne postoji toplina sjećanja na majku (već samo svijest o ravnodušnosti, kritikama i oštroj disciplini).
"Odsustvo" majke može se doživjeti prenatalno ako je majka emocionalno distancirana u trudnoći ili po porodu beba percipira majku kao odsutnu. Razlozi "odsutnosti" mogu biti posljedica neuspjeha dojenja, bolesti majke poput postporođajne depresije, majke koja radi ili one koja je previše zauzeta vlastitim životom.
Jedan indijski homeopat mi je rekao:
"Svi živimo zajedno u kući, roditelji, njihova djeca i djeca njihove djece, nekoliko generacija. Nemamo potrebu za morem." Pogledajte indijske plaže, nema lokalnih ljudi koji se kupaju, tamo su samo lokalne krave 😂, jer nema emocionalnih konflikata s majkom. Majka i obitelj su od ogromne važnosti i obitelj je dominantna institucija u životu Indijaca. Radi se o drugoj najvećoj populaciji na svijetu, a često tri ili više generacija živi zajedno pod jednim krovom, što pokazuje koliko im je važna obiteljska toplina i zajednički život.
 
 
IRENA BRBIĆ