Newsletter

Medalja samoj sebi

Svako poduzeće ima neki poseban datum a moj je svakako datum njegovog rođenja - mog profesionalnog osamostaljenja kojeg se svake godine sjetim jer to je najvažniji dan u povijesti mog poduzeća! Svake godine na taj datum pušem u zamišljenje svjećice na zamišljenoj torti. Ove godine, odlučila sam, na njegov 10. rođendan, puhat ću u prave!!!

Postojao je godinama u mojoj glavi prije svog rođenja, ali okolnosti u kojima se moj biznis rodio nisu bile idealne: osim što sam tada imala profesionalno težak period, još mi je teže pao gubitak majke. Završila se jedna epoha da bi napravila mjesta novoj. Počeci su uvijek puni žara i vatre bez obzira na prepreke koje ih otežavaju. Moje poduzeće je nastalo u prvim danima proljeća, u znaku vatrenog ovna, koji omogućava snažan početak i rast, odlučnost i optimizam i moram priznati, toga mi u prvoj  godini rada nije nedostajalo.

U 10 godina prolazila sam i privatne i profesionalne uspone i padove, kao što je uostalom suđeno svakom čovjeku i poduzetniku. Kada pogledam događaje na svojoj vremenskoj stazi, jedina konstanta je promjena. Još sam uvijek ovdje iako se mijenjao moj fokus poslovanja uslijed zbivanja u meni i oko mene. Neke su se priče završile a neke su nove započete.

Linearna vremenska staza od 10 godina, kao kuglica što se pomiče po špagi,  NAET® i IACH školu homeopatije je ostavila na početku špage, u povijesti. Ne zato jer se radi o poslovnom neuspjehu, dapače, u 10 godina prakticiranja NAET®-a, brojnu sam djecu i ljude lišila dugogodišnjih alergija i povratila im zdravlje; u 7 godina vođenja škole homeopatije 80-ak studenata je prošlo IACH e-learning studij u Zagrebu i mnogi danas mnogi među njima uspješno prakticiraju homeopatiju.

Dok se jedna vrata ne zatvore, druga se ne otvore.
Edukacija mi je uvijek bila važna (Filozofski fakultet, MBA, škola homeopatije) ali je zamah doživjela tek kada sam se osamostalila. Mislim da  je neophodno važno učiti cijeli život i tako nadograđivati svoje znanje. Moja nadogradnja je znanstveni magisterij i diploma iz integrativne zdravstvene skrbi iz UCLAN-a u Engleskoj koja se nastavila na doktorskom interdisciplinarnom studiju kognitivne znanosti u Zagrebu. Tako su klasična homeopatija i Tomatis® koje prakticiram dobili znanstvenu potporu a obogaćeni su kroz kvantitativni EEG i evocirane potencijale.
Posebno sam sretna što sam zahvaljujući ovim post-diplomskim studijima pohađala neka od EU sveučilišta koja su promijenila moja dotadašnja iskustva i donijela nove informacije.

U 10 godina sam puno toga doživjela, shvatila i puno toga započela i pokrenula i sama sebi odajem priznanje za ovih prvih 10. Ova obljetnica je prilika da se podsjetim kako je sve počelo, da nastavim sanjati o budućnosti i najvažnije, da to proslavim...