Newsletter

Želite poslovni uspjeh, uložite u - svoj mozak!

Naša sposobnost da razmišljamo, kreiramo, sjećamo se, komuniciramo, rješavamo probleme i donosimo ključne odluke ono je što stvara razliku između uspjeha i neuspjeha. Dakle, ako želite uložiti u svoj business, onda trebate uložiti u svoj najvažniji resurs: svoj mozak. Što može unaprijediti moć mozga? Sve počinje neuroplastičnošću. Neuroplastičnost je sposobnost mozga da stvori nove neuronske veze tijekom cijelog života. Mozak je sposoban za rast čak i kada se suočava sa starenjem ili čak s ozljedom, a neuroplastičnost može pomoći da mozak bude aktivan, zdrav i da funkcionira na visokoj razini.

Plastičnost je temeljna značajka funkcija ljudskog mozga. Tradicionalno se smatralo da se mozak razvija samo u djetinjstvu međutim, sada je prihvaćeno da mozak ima izvanrednu sposobnost da mijenja strukturnu i funkcionalnu organizaciju kroz cijeli životni vijek, kao odgovor na promjene u okolišu. Ta plastičnost mozga podrazumijeva normalan razvoj i sazrijevanje, učenje vještina i pamćenje, oporavak od ozljeda, kao i posljedice senzornog lišavanja ili obogaćivanja okoliša.
Jedan od načina stimuliranja mozga, svakako je slušanje dobre glazbe.
Glazba u tom smislu sve više postaje predmetom istraživanja kognitivne neuroznanosti jer su nove znanstvene spoznaje dokazale benefite glazbe. Glavni rezultati u tom istraživačkom području su da je glazba  povezana sa strukturnom i funkcionalnom plastičnosti mozga.
Učinak glazbe je takav da se smatra da je glazba slična tjelesnoj vježbi i njenom utjecaju na tjelesnu kondiciju, što zahtijeva od društva da preispita ulogu glazbe u oblikovanju individualnog razvoja.