Newsletter

GAPS/BALM

GAPS/BALM

Gut an Psychology Syndrome, Gut and Physiology Syndrome, (skraćeno GAPS). GAPS je probavni poremećaj. Probavni sustav je dugačka cijev, a ono čime napunimo tu cijev ima izravnog utjecaja na našu dobrobit. Baking As Lifestyle Medicine (skraćeno BALM).

Štetan utjecaj ultraprerađene hrane na naše zdravlje i okoliš je hitan problem koji zahtijeva naš zajednički odgovor. Stopa kojom globalna degradacija zdravlja crijeva utječe na fizičko i mentalno zdravlje zahtijeva da se sada usredotočimo na stvarnu promjenu sustava.
 

Baking As Lifestyle Medicine (BALM). 

Balm na engl. znači melem, a pečenje kruha je pristup zdravom životnom stilu i okvir za podršku promjenama na svim razinama. Liječnici opće prakse u Ujedinjenom Kraljevstvu prepisuju ​​BALM svojim pacijentima, a pekarnica u bolnici Bethlam Royal koristi BALM  kao dio terapije.

BALM uključuje najnovija znanstvena istraživanja fascinantne veze između onoga što jedemo i načina na koji to utječe na naše mentalno zdravlje. Vrijeme je da svi odredimo prioritete i njegujemo dobro mentalno zdravlje. Dok zaranjamo u temu kruha i mentalnog zdravlja, naučite kako naša prehrana može utjecati na naše emocionalno blagostanje i steknite dublje razumijevanje veze uma i tijela.

 
 
 

Web result with site links