Newsletter

'Za mene je homeopatija čudo, čarolija'

Moj sin ima 3,5 godine i dijete je s poteškoćama. S Irenom se "družimo" od kad je imao 1 godinu. I sada, s odmakom od dvije i pol godine, kada bih trebala sažeti u jednoj rečenici naše iskustvo s homeopatijom, rekla bih za mene je homeopatija čudo, čarolija.

No, da ipak budem konkretna. Prije svega, mene je homeopatija naučila strpljenju. Irena je lijepo na početku objasnila da ne liječimo bolest, poteškoću, već biće u cjelini, a za što je potrebno imati jasnu sliku tog bića. Sa djecom je to puno teže dobiti, pogotovo sa malom djecom koja još ne pričaju, a mi roditelji, u pravilu ne možemo biti objektivni. I tako je Irena strpljivo slagala sliku mog djeteta a ja učila strpljivo čekati. I onda se dogodila ta čarolija. Kako drugačije objasniti da noge ikserice mog djeteta više to nisu, odnosno minimalno jesu. Kako objasniti da kad nam je Irena rekla "pratite sad nakon uzimanja lijeka cirkulaciju, trebala bi biti bolja", to da je djetetu koje cijeli svoj život ima hladne ruke i noge, dakle slabu cirkulaciju, toplina tijela porasla par sati nakon uzimanja lijeka i više se nikada nije vratila na staro. Moj sin sada ima odličnu cirkulaciju. Problemi sa zubima prestali, bolje razumijevanje (kognitivni napredak), više energije (značajno pojačana aktivnost, duljina koju može prehodatii, itd.). I to sve od jedne "obične" tabletice.

Osim homeopatije prošli smo i nekoliko ciklusa Tomatisa. Bolja pozornost, koncentracija. Nakon jednog ciklusa slušanja je počeo slagati puzzle. Kao da mu je nešto "kliknulo" u glavi i počeo je to razumjevati. Bilo je i ciklusa kada nisam vidjela takve "bljeskove" napretka, ali sam znala da se sve to zbraja i slaže u mozgu. Zapravo je super imati i homeopata i Tomatis praktičara u jednoj osobi.
Beskrajno hvala, Irena.  

N.T.