Newsletter

Uvod u homeopatsku konzultaciju

O homeopatiji čitamo u raznim časopisima, po forumima ali znamo li zapravo što je homeopatija i kako se razlikuje u pristupu zdravlju i oboljeloj osobi od službene medicine?

Homeopatija je prirodan način liječenja. Potiče prirodne mehanizme tijela na samoizlječenje.  Homeopatski lijek daje energetski poticaj tjelesnom mehanizmu za samoiscjeljenje i omogućava ponovno uspostavljanje ravnoteže.
Bazira se na principu sličnosti koji kaže da se “slično liječi sličnim”. Princip je jednostavan: određena supstanca može izliječiti simptome oboljele osobe koje kod zdrave osobe može izazvati.
Simptomi bolesti su znakovi poremećaja organizma kojeg moramo vratiti u ravnotežu. Simptomi su vrlo značajni u homeopatiji jer su jedinstveni za svaku osobu i putokaz su nam u procesu izlječenja.
Način na koji nam se simptomi pokazuju predstavljaju nam ključ lijeka koji će ponovno uspostaviti zdravlje u organizmu. Upravo stoga homeopat ispituje simptome da bi dobio ukupnu sliku. Ta slika se uspoređuje sa slikom lijeka opisanim u materiji medici na način da je odabrani lijek najsličniji slici osobe.
Homeopatu može zatrebati dodatno vrijeme nakon prve konzultacije prije no što propiše prvi lijek. Za specifično stanje poremećaja bit će odabran individualan lijek. Povijest bolesti također  je vrlo značajna jer homeopatu pruža informacije važne za tijek procesa liječenja osobe i njegovu procjenu.
Što homeopatija može liječiti?
Homeopatija je učinkovita kod mnogih raznovrsnih zdravstvenih problema. Može se koristiti za liječenje akutnih bolesti te za bolesti koje se ponavljaju. Radi se o holističkoj vrsti liječenja i pacijent je središnji fokus homeopatskog promatranja. Bolest se može manifestirati na fizičkom, mentalnom i/ili emocionalnom nivou. Mnogi se zdravstveni problemi mogu poboljšati ili u potpunosti nestati.
Homeopatija također nudi rješenja kod emocionalnih i psiholoških problema. To je blag i efikasan način liječenja djece i odraslih svih dobi i može pomoći oboljelima u svim fazama njihove bolesti. Homeopatija će pomoći pri poboljšanju općeg stanja kao i za liječenje bolesti tretiranjem cjelokupne osobe, uzimajući u obzir mentalne, emocionalne i fizičke simptome.
Homeopatija kao podrška kod dugih i teških bolesti
Homeopatija čini čuda, međutim, kod bolesti koje su dosegle uznapredovalo stanje ili postoje ireverzibilna oštećenja, ni homeopatija ne može u potpunosti povratiti zdravlje. U tim slučajevima homeopatija može olakšati neugodne simptome. 
Tijek liječenja je individualan za svaku osobu i ovisi o mnogo faktora uključujući i reakciju na lijek. Vrijeme potrebno za izlječenje između ostalog ovisi i o prirodi, ozbiljnosti poremećaja, dobi osobe, ovisnostima te predispoziciji.
U akutnim situacijama možete očekivati brzo i očito poboljšanje u roku 24 sata. Kronični problemi mogu trajati duže vrijeme a poboljšanje možete očekivati u roku od mjesec dan

Preneseno sa http://ordinacija.vecernji.hr/kolumna/uvod-u-homeopatsku-konzultaciju/

 

Blog