Newsletter

Protokol

Započinjemo početnom procjenom koja uključuje nekoliko testova, detaljnu povijest, promatranje i konzultaciju što obično zahtijeva jedan do dva sata na temelju kojih definiramo odgovarajuće ciljeve i određujemo najprikladniju duljinu i tip slušanja auditivnog neurosenzornog programa za specifične potrebe pojedinca ili grupe.
Slušanje auditivnog programa neurosenzorne stimulacije ima pasivne i aktivne faze tijekom nekoliko mjeseci. Jedan od ciljeva pasivne faze slušanja je promijeniti obrasce slušanja kako bi učinkovitije uspostavili integrativnu ravnotežu optimizirajući osobni i profesionalni potencijal.
Aktivnosti tijekom ove faze potiču eksperimentiranje s novim aktivnostima i kreativnosti. Za vrijeme trajanja programa, osobe su ohrabrene da sudjeluju u kreativnim aktivnostima kao što su crtanje ili slikanje, igranje igara ili u jednostavnom opuštanju. Mnoge aktivnosti pomažu da se integriraju refleksi i taktilni senzorni sustavi.
Tijekom aktivne faze, koriste se posebne slušalice opremljene tehnologijom koštane vodljivosti koje su programirane za reprodukciju odgovarajućih frekvencija koje stimuliraju auditivne centre u mozgu. Osoba govori u mikrofon dok se njegov ili njezin glas reproducira kroz elektroničko uho - može pjevati, pjevušiti, ponavljati riječi, fraze i napjeve ili čitati naglas. Programi se razvijaju i za poduzeća i druge organizacije kako bi se zadovoljile njihove posebne potrebe primjene, rasporeda i resursa kao što i varijacije u programu mogu postojati zbog ostvarivanja različitih ciljeva.

Minimalno program traje dva tri ciklusa u trajanju od 10-14 radnih dana i 4, 6, 8 tjedana pauze za integraciju promjena.
Konzultant pruža konzultacije tijekom cijelog programa, radnih aktivnosti i drugih odgovarajućih aktivnosti i procesa u svrhu postizanja ciljeva i njihove implementacije. Sastanci organizirani u tijeku programa pružaju individualnu i grupnu podršku u svrhu podrške novim sposobnostim

Blog